Relief Borduring

Embossed embroidery of in goed Nederlands: reliëf borduren, is een eenvoudige borduurtechniek die een erg mooi effect geeft. De techniek is precies zoals die is genoemd, een borduurpatroon dat door het weglaten van steken of juist borduren van steken een reliëf effect op de stof geeft. Het is belangrijk dat er gebruik gemaakt wordt van de juiste materialen zoals badstof, fleece of microfiber. Deze zijn erg geschikt om reliëf patronen op te borduren. Vaak worden embossing patronen gebruikt op handdoeken. De handdoek is nadat de borduring is aangebracht nog prima te gebruiken waarvoor deze bestemd is.

Juiste kleur draad kiezen

Wat erg belangrijk is bij het reliëf borduren om een mooie embossed effect te krijgen is de draadkleur. Om je reliëf patroon goed te laten uitkomen kies je een draad die iets donkerder is dan de ondergrond of een draad die iets lichter is dan de ondergrond. Als je niet genoeg contrast toevoegt, dan is het moeilijker om je patroon te zien op de ondergrond.  Natuurlijk kan ik u hier altijd het juiste advies in geven.

Bent u op zoek naar andere borduringen die ik voor u kan maken en wat de mogelijkheden zijn? kijk dan eens op mijn blog.

Reliëf Borduren